المقادير :
حوالي نص كيلو مكرونة فرن
حنحطها في مية بملح علي البوتاجاز علشان تتسلق
كدة خلصنا اول حاجة اللي هي المكرونة المسلوقة
مقادير العصاج
نص كيلو لحمة مفرومة
2 بصلة متوسطة مفرومة
2 عصير طماطم
ملح وفلفل
معلقة او 2 معلقة معجون طماطم
طريقة العصاج :
نحط مفروم البصل في معلقتين زيت ونسيبها لحد ما تتبل
لما البصل يتبل نحط اللحمة
نستني لحد ما لون اللحمة يتغير
بعد ما لون اللحمة اتغير حنحط عصير الطماطم
ونحط الملح والفلفل
وبعدين معلقة معجون الطماطم
ونسيبها لحد ما تستوي
مقادير البشاميل :
3 مج لبن
2 مج مية
7 معالق كبيرة دقيق
2 بيضة
ملح وفلفل
معلقة سمنة
طريقة البشاميل :
نحضر 6 ملاعق الدقيق علي 2 مج مية في اي حاجة غويطة ونضربهم كويس اوي بالمضرب السلك علشان ميكلكعش
نحضر حلة فيها ملعقة واحدة سمنة وملعقة واحدة دقيق لما الدقيق يصفر شوية نضيف خليط الدقيق بالمية مع الضرب كويس اوي بالمضرب السلك
حوالي نص كيلو مكرونة فرن
حنحطها في مية بملح علي البوتاجاز علشان تتسلق
كدة خلصنا اول حاجة اللي هي المكرونة المسلوقة
مقادير العصاج
نص كيلو لحمة مفرومة
2 بصلة متوسطة مفرومة
2 عصير طماطم
ملح وفلفل
معلقة او 2 معلقة معجون طماطم
طريقة العصاج :
نحط مفروم البصل في معلقتين زيت ونسيبها لحد ما تتبل
لما البصل يتبل نحط اللحمة
نستني لحد ما لون اللحمة يتغير
بعد ما لون اللحمة اتغير حنحط عصير الطماطم
ونحط الملح والفلفل
وبعدين معلقة معجون الطماطم
ونسيبها لحد ما تستوي
مقادير البشاميل :
3 مج لبن
2 مج مية
7 معالق كبيرة دقيق
2 بيضة
ملح وفلفل
معلقة سمنة
طريقة البشاميل :
نحضر 6 ملاعق الدقيق علي 2 مج مية في اي حاجة غويطة ونضربهم كويس اوي بالمضرب السلك علشان ميكلكعش
نحضر حلة فيها ملعقة واحدة سمنة وملعقة واحدة دقيق لما الدقيق يصفر شوية نضيف خليط الدقيق بالمية مع الضرب كويس اوي بالمضرب السلك
بعد ما الدقيق يصفر نضيف خليط الدقيق بالمية مع الضرب كويس اوي بالمضرب السلك
نحط ال 3 مج لبن ونقلب كويس اوي
وبعدين نحط ال بيضتين علشان البشاميل يغلظ
ونسيبه شوية مع التقليب المستمر لحد ما البشاميل يتقل شوية
نحط الملح والفلفل
ونسيبه يتقل زي الصورة
تحضير الصينية :
حناخد نص المكرونة نحطها في الصينية وعليها حوالي 4 ملاعق بشاميل
نفردها كويس في الصينية
نفرد عليها العصاج
وبعدين نحط باقي المكرونة
نفرد البشاميل علي المكرونة
ونكون محضرين جبنة رومي مطحون
نرش الوش بالجبنة
ندخل الصينية الفرن لحد ما وشها يحمر
انا بولع الشواية بس
دي الصينية لما وشها اتحرق اقصد احمر ههههههههههه
ودة الشكل النهائي
بألف هنا
نحط ال 3 مج لبن ونقلب كويس اوي
وبعدين نحط ال بيضتين علشان البشاميل يغلظ
ونسيبه شوية مع التقليب المستمر لحد ما البشاميل يتقل شوية
نحط الملح والفلفل
ونسيبه يتقل زي الصورة
تحضير الصينية :
حناخد نص المكرونة نحطها في الصينية وعليها حوالي 4 ملاعق بشاميل
نفردها كويس في الصينية
نفرد عليها العصاج
وبعدين نحط باقي المكرونة
نفرد البشاميل علي المكرونة
ونكون محضرين جبنة رومي مطحون
نرش الوش بالجبنة
ندخل الصينية الفرن لحد ما وشها يحمر
انا بولع الشواية بس
دي الصينية لما وشها اتحرق اقصد احمر ههههههههههه
ودة الشكل النهائي
بألف هنا
السبت فبراير 06, 2021 1:39 pm من طرف محمود العياط
» ديوان حصان فى مرماح
الأحد يونيو 24, 2018 2:08 pm من طرف محمود العياط
» ديوان راشيا الوادي محمود العياط
الخميس مايو 11, 2017 1:38 pm من طرف محمود العياط
» ديوان لسن لفـأ رقم 29
الخميس فبراير 02, 2017 7:49 am من طرف محمود العياط
» قصيدة مسقط العامرة تضج بالضياء
السبت يوليو 23, 2016 12:59 pm من طرف محمود العياط
» ايجار سيارات استرتش * ليموزين * للزفاف العرائس
الإثنين مارس 23, 2015 6:21 am من طرف رضوى رودى
» • ايجار ليموزين مصر شركة العلا للسياحة .
الإثنين ديسمبر 08, 2014 1:50 am من طرف رضوى رودى
» • أرقام شركات ومكاتب ايجارسيارات بمصر 01008383000
الأربعاء ديسمبر 03, 2014 8:03 am من طرف رضوى رودى
» • مع العلا ليموزين تأجر جميع السيارات بأحدث المودي
الخميس نوفمبر 13, 2014 7:08 am من طرف رضوى رودى